Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Apple“ gali paskelbti WWDC, kad „Mac“ kompiuteriai naudos savo lustus

Tikimasi, kad birželio 10 d. „Apple“ surengs kūrėjų konferenciją šio mėnesio 22 d. Susitikime „Apple“ praneš, kad atsisako „Intel“ procesorių ir pereina prie savo paties ARM pagrįstų procesorių. Tačiau dėl epidemijos paskelbimo laikas gali pasikeisti.

Kadangi šis aparatinės įrangos perėjimas vis dar trunka mėnesius, pranešimo laikas vis tiek gali keistis. „Apple“ autonominiai procesoriai naudoja ARM architektūros technologiją, kuri skiriasi nuo pagrindinės „Intel“ lustų naudojamos technologijos, todėl kūrėjams reikia laiko optimizuoti savo programinę įrangą naujoms mikroschemoms.

1. Sukurkite tris „Mac“ procesorius

„Apple“ kuria bent tris autonominius „Mac“ procesorius, vadinamuosius sistemos lustus (SoC), kurių pirmasis pagrįstas A14 procesoriumi, naudojamu naujos kartos „iPhone“. Be pagrindinio procesoriaus, „Apple“ taip pat pristatys grafikos procesorių ir neuroninį variklį mašinų mokymosi užduotims atlikti. Anksčiau „Apple“ kūrė lustus specifinėms „Mac“ funkcijoms, tokioms kaip saugumas.

Kadangi „Apple“ kuria kelis „Mac“ procesorius, tai reiškia, kad daugiau „Mac“ produktų linijų ateityje atsisakys „Intel“ procesorių. Naująjį „Mac“ procesorių gamins „TSMC“, „iPhone“ ir „iPad“ procesorių liejykla. Kaip ir naujos kartos „iPhone“, kuri bus išleista vėliau šiais metais, šie „Mac“ procesoriai taip pat naudos 5 nanometrų gamybos procesą.

Žmonės, susipažinę su šiuo klausimu, taip pat teigė, kad pirmoji „Mac“ procesorių partija turės 8 didelio našumo branduolius ir mažiausiai 4 energiją taupančius branduolius. Ateityje „Apple“ taip pat planuoja išleisti „Mac“ procesorius su daugiau nei 12 branduolių.

Antra, „Mac“ kompiuteris tris kartus pakeičia lustą

Suprantama, kad pirmasis „Mac“ kompiuteris, kuriame įrengtas ARM procesorius, pasirodys 2021 m., O po to palaipsniui bus plečiamas į visą „Mac“ produktų liniją. Vykdydama „Apple“ „Kalamata“ projektą, bendrovė turi bent tris ARM turinčius „Mac“ procesorius, kurie visi yra pagrįsti naujos kartos „iPhone A14“ lustu.

36-erių metų „Mac“ kompiuteriui tai bus pirmas kartas, kai jis naudos „Apple“ sukurtą procesorių, kad jam būtų tiekiama energija. Iki šiol „Mac“ kompiuteriai lustus keitė tik du kartus.

Dešimtojo dešimtmečio pradžioje „Apple“ perėjo nuo „Motorola“ procesorių prie „IBM PowerPC“ procesorių. 2005 m. WWDC konferencijoje „Apple“ įkūrėjas Steve'as Jobsas (Steve'as Jobsas) paskelbė perėjimą nuo „PowerPC“ prie „Intel“ procesorių. 2016 m. Sausio mėn. „Apple“ išleido pirmąją „Mac“ kompiuterių, pagrįstų „Intel“ procesoriais, paketą ir priėmė panašią strategiją - iš anksto pranešti kūrėjams ir pateikti įrankius, skirtus šiems pokyčiams įgyvendinti programos pakeitimus. Pasak su šiuo klausimu susipažinusių žmonių, taip ir šį kartą „Apple“ planuoja galiausiai perkelti visą „Mac“ produktų liniją į ARM technologijomis paremtus procesorius, įskaitant brangiausius „Mac“ stalinius kompiuterius.

Trečia, „Mac“ kompiuterio našumas labai pagerėjo

Nuo 2005 m. „Apple“ bendradarbiauja su „Intel“ kuriant „Mac“ procesorius. „Apple“ žingsnis gali patvirtinti, kad jis pasuks kartu su „Intel“, o tai bus didžiulis pakeitimas „Intel“ ir visai kompiuterių pramonei.

Šis pokytis įvyko dėl sulėtėjusio „Intel“ našumo augimo, o „Apple“ atliktas vidinis „Mac“ kompiuterių, turinčių ARM lustus, bandymai rodo, kad jo našumas žymiai pagerėjo, palyginti su „Mac“ kompiuteriais, kuriuose yra „Intel“ lustai. Dėl padidėjusios galios ir efektyvumo, pagrįsto ARM procesoriais, būsimi „MacBook“ kompiuteriai gali būti plonesni ir plonesni. ARM mikroschemų naudojimo perėjimas ilgainiui apims visą „Mac“ produktų liniją, tuo pačiu metu jie vis tiek veiks „MacOS“ darbalaukyje.

Palyginti su „Mac“ kompiuteriais, pagrįstais „Intel“ mikroschemomis, „Mac“ kompiuteriuose, kuriuose yra „ARM“ mikroschemų, yra tokios silpnos grafikos, dirbtinio intelekto (AI) ir akumuliatoriaus veikimo spragos, todėl jie nusprendė atsisakyti „Intel“.

„Bank of America“ analitikas Wamsi Mohanas ataskaitoje teigė, kad „Apple“ gali sumažinti išlaidas atsikratydama „Intel“. Jis mano, kad susijungus „iOS“ ir „MacOS“ plėtrai, išlaidos moksliniams tyrimams ir plėtrai bus sumažintos.

Nors dar liko keli mėnesiai iki oficialios ARM aparatinės įrangos išleidimo, „Apple“ turi paskelbti šį planą visuomenei ir suteikti kūrėjams laiko optimizuoti savo programinę įrangą, kad ji prisitaikytų prie naujos architektūros. Tai bus pagrindinis iššūkis įmonei.

Be to, „Apple“ pakeitimas greičiausiai neturės didžiulės įtakos „Intel“ pelnui iš karto, nes „Mac“ rinkos dalis, palyginti su kitų tipų asmeniniais kompiuteriais, ką tik viršijo dviženklį skaičių. Tačiau ataskaitoje spėliojama, kad šis žingsnis gali įkvėpti kitus nešiojamųjų kompiuterių gamintojus sekti „Apple“ perėjimą prie pačių sukurtų lustų, o tai gali sukelti didesnį nerimą „Intel“.