Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Kontrapunktas: Tikimasi, kad šių metų pajamos viršys 20 milijardų JAV dolerių! TSMC plėtros greitis bus lenkiamas puslaidininkių pramonės

„Apple“ lustų partneris TSMC pasieks augimą su visa lustų liejimo pramone 2021 m. Kontrapunkto analitikai tiria puslaidininkių pramonę ir mano, kad visa rinka 2020 m. Gaus „didesnes nei tikėtasi pajamas“, ir mano, kad tokia padėtis išliks iki 2021 m.

Savo ateinančių metų prognozėje bendrovė ypač optimistiškai vertina TSMC ir „Apple“ lustų strategiją.

Nors pramonės pajamos 2020 m., Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu, išaugs 23% iki 82 mlrd. USD, „Counterpoint“ mano, kad 2021 m. Jos išaugs iki 92 mlrd. USD, o tai yra 12% metinis augimo tempas. Prognozuojamas TSMC pardavimų augimas nuo 13% iki 16% 2021 m., Jei bus realizuotas, viršys visą pramonę. Tam tikru mastu tai lems TSMC pagreitėjęs EUV palaikančių (ekstremalių ultravioletinių litografijų) mazgų, apimančių 7nm ir 5nm lustus, gamyba. EUV yra laikomas „pagrindiniu veiksniu tęsiant Moore'o dėsnį“, kuris padidina mikroschemos tranzistoriaus tankį ir taip pagerina našumą.

5 nanometrų lygiu TSMC pradės masinę gamybą 2020 m. Pirmąjį ketvirtį, o „Samsung“ stebės mažiausiai po 6 mėnesių. Apskaičiuota, kad 5 nanometrų plokščių gabenimas 2021 m. Sudarys 5% pasaulinių 12 colių plokščių, o tai yra mažiau nei 1% 2020 m. „Apple“ laikoma didžiausia 5 nm mikroschemų kliente 2021 m. visi užsakymai perduodami per TSMC, kuris turėtų sudaryti 53% siuntų. Taip yra dėl „Apple“ 5 nanometrų technologijos naudojimo A serijos lustuose, naudojamuose „iPhone“ ir „Apple Silicon“.

„Qualcomm“ gali būti antras pagal dydį 5 nm plokštelių klientas, iš dalies todėl, kad „Apple“ ir spekuliuojamas „Qualcomm X60“ modemas gali būti pritaikyti „iPhone 13“.

Manoma, kad 7 nanometrų rinkoje 2021 m. „Apple“ suvartos tik 6% plokštelių, iš dalies todėl, kad AMD, „Nvidia“ ir „Qualcomm“ dominuoja rinka.

"Tol, kol nerimas dėl tiekimo grandinės trikdymo tęsis, lustų gamintojai išlaikys aukštą atsargų lygį nuo 2020 m. Ketvirtojo ketvirčio." Analitikai pridūrė, kad dėl to „sezoniniai rodikliai gali būti geresni nei įprasta“ 2020 m. Pirmąjį pusmetį. Kadangi liejyklos klientai pasirinks pateikti plokštelių užsakymus anksčiau.

Rinkos lūkesčiai, kad TSMC 2021 m. Pajamos viršys 20 milijardų JAV dolerių, yra rekordinės, „mūsų nuomone, yra pagrįstos“, - teigė „Counterpoint“. "Tai bus kryžminiai TSMC metai tarp dviejų išmaniųjų telefonų ir HPC augimo ramsčių."

Manoma, kad 2021 m. TSMC išplės savo 5 nm ir 3 nm gamybos pajėgumus, laikoma, kad pastarąjį sunaudojo „Apple“. Tikimasi, kad būsimo augimo rodiklis „kapitalo išlaidų ir pardavimo santykis“ išliks 40% šių metų didžiausio lygio.