Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Sulankstomo ekrano mobiliųjų telefonų rinka gali augti, kelių plokščių gamintojai paspartina jų išdėstymą

Ne perdėta vadinti 2019-uosius „pirmaisiais sulankstomo ekrano mobiliųjų telefonų metais“. Kai „Samsung“ ir „Huawei“ metų pradžioje išleido sulankstomo ekrano telefonus „Galaxy Fold“ ir „Mate X“, metų pabaigoje „Motorola“ „Razr V3“ ir „Xiaomi“ ir „Gree“ sulankstomo ekrano patentai paeiliui perbraukė ekraną.

Dabartiniu požiūriu 2020 m. „Huawei“, „Samsung“, „Motorola“ ir kitiems mobiliųjų telefonų gamintojams gali tapti svarbiausiais metais kovojant su sulankstomo ekrano mobiliųjų telefonų rinka. Anot naujienų agentūros „Yonhap“, „Samsung“ pirmoji 2020 m. Vasario mėn. Pristatys naują sulankstomo ekrano telefoną. Yu Chengdong metinėje žiedadulkių konferencijoje taip pat atskleidė, kad antrasis „Huawei“ sulankstomo ekrano telefonas „Mate Xs“ vyks „MWC Global Mobile“. Ryšių paroda 2020 m. Vasario mėn. Parodoje ji bus geresnio vyrių dizaino, geresnio procesoriaus, o jos atsargų bus daugiau nei „Mate X“.

Galima pastebėti, kad didieji mobiliųjų telefonų gamintojai išleidžia sulankstomo ekrano gaminius arba kuria sulankstomo ekrano gaminius. Kadangi sulankstomo ekrano rinka ir toliau yra karšta, terminalų gamintojai nuolatos tiria sulankstomų ekranų taikymo kryptis, o skydelių gamintojai didina savo atitinkamą lankstų AMOLED gamybos pajėgumą, kad galėtų susidoroti su būsimoje sulankstomų ekranų mobiliųjų telefonų rinkoje.

Sulankstomos ekrano mobiliųjų telefonų rinka yra paruošta

Dabartiniame išmaniųjų telefonų pramonės plėtros etape, nesvarbu, ar tai būtų viso ekrano, ar plyšinė skylė, ji nebuvo pakankamai patraukli vartotojams, o sulankstomas gaminys pakeitė vartotojų požiūrį į produkto formą. OPPO viceprezidentas ir akademijos dekanas OP Changas mano, kad būsimoji mobiliųjų telefonų forma turi būti sulankstoma. OPPO sulankstomo ekrano gaminiai yra intensyviai tiriami ir plėtojami. Šiuo metu yra daugybė sulankstomo ekrano technologijos ir patentų atsargų.

Manoma, kad 2019 m. Tęsiantis išmaniųjų telefonų rinkos nuosmukis, sulankstomo ekrano telefonų atsiradimas palengvins nuolatinį mažėjančių mobiliųjų telefonų pardavimą. Remiantis IHS prognozėmis, 2020–2021 m. Tikimasi, kad sulankstomų mobiliųjų telefonų siuntos sudarys 8,3 ir 17,5 mln. Vienetų, o iki 2025 m. Siuntos išaugs iki 53,4 mln. Vienetų, o bendras augimo lygis bus 81 proc., O skverbties laipsnis - maždaug 3,4. %.

Pramonės atstovai teigė: „„ Samsung “ir„ Huawei “sulankstomi išmanieji telefonai padidino paklausą rinkoje, o planšetiniuose kompiuteriuose, nešiojamuosiuose kompiuteriuose ir kt. Taip pat bus įrengtos sulankstomų ekranų plėtros tendencijos, o tai daro didelę įtaką sulankstomų skydelių rinkos dydžiui. "Skyriaus įmonės įteisinę masinę sulankstomų plokščių gamybą, tikimasi, kad rinkos dydis pastebimai augs".

Šiuo metu didžiosios skydų gamybos įmonės spartina konkurenciją masinės sulankstomų plokščių gamybos srityje. „Samsung Display“, LGD ir BOE yra pirmaujančioje sulankstomų plokščių pozicijoje. „TCL Huaxing“ ir „Shentianma“ lankstymo ekrano technologija taip pat padarė naują pažangą.

2020 m. Sausio 10 d. TCL įkūrėjas ir pirmininkas Li Dongsheng viename interviu teigė, kad „TCL Huaxing“ pagamintas sulankstomas ekranas buvo tiekiamas „Motorola Razr“ mobiliesiems telefonams, o „TCL Huaxing“ taip pat tapo vienu iš pagrindinių „Razr“ sulankstomų ekranų mobiliųjų telefonų tiekėjų. . Jis mano, kad sulankstomųjų ekranų mobiliųjų telefonų augimo tempai 2020 m. Bus labai dideli, viena vertus, todėl, kad bazinis sulankstomų ekranų mobiliųjų telefonų siuntų skaičius 2019 m. Yra palyginti mažas, kita vertus, tai priklauso nuo priimtinumo rinkoje.

Susijęs „Huaxing Optoelectronics“ asmuo portalui Jiwei.com teigė, kad „TCL Huaxing“ paties sukurta laminato struktūra gali realizuoti išorinį, vidinį ir dvigubą lankstymo būdus, kad patenkintų skirtingus skirtingų klientų poreikius. 16-ojoje optinėje parodoje buvo atidarytas AMOLED lankstus sulankstomas ekranas, turintis nepriklausomą novatorišką „TCL Huaxing“ laminuotą struktūrą. Lankstus sulankstomas ekranas apima statinį ir dinaminį lenkimą ir palaiko tokias formas kaip įlenkimas į vidų arba į išorę. Po sulankstymo, galima laikyti viena ranka. Dėl inovatyvios laminuotos struktūros tuo pačiu metu galima perjungti dvigubos atlenkimo formą, kurios išorinis sulankstymo spindulys yra 5 mm, ir vidinis sulankstymo spindulys yra 3 mm. Kalbant apie patikimumą, lankstus sulankstomas produktas yra išlaikęs 200 000 dinaminių sulankstymo testų, jo tarnavimo laikas yra daugiau nei 3 metai, o tai yra ilgesnė nei bendra vartotojų mobiliųjų telefonų gyvenimo trukmė. „TCL Huaxing“ lanksti AMOLED plokštė daugiausia dėmesio skiria lanksčių ekranų technologijoms, tokioms kaip sulankstomi gaminiai, o jos gaminius pripažino daugelis prekės ženklo strateginių klientų.

„Tianma“ taip pat paspartino savo išdėstymą sulankstomų plokščių rinkoje. „Tianma“ teigė, kad sulankstomų mobiliųjų telefonų rinkos neatsisakys ir bendradarbiaus su klientais, kad išleistų sulankstomų mobiliųjų telefonų gaminius, kurie, tikimasi, bus pristatyti 2020 m. Pirmoje pusėje.

Nors sulankstomi mobilieji telefonai tapo oro išleidimo anga ir jiems palankesnis kapitalas, plokščių gamintojai taip pat paspartino masinę sulankstomų plokščių gamybą, kad patenkintų rinkos paklausą. Tačiau kol dabartinės techninės priemonės nėra pakankamai subrendusios, belieka išbandyti, ar jos iš tiesų gali duoti naudos vartotojams, taip pat reikia skubiai išspręsti didelio masto sulankstomų plokščių gamybą. Tai taip pat yra priežastis, kodėl dauguma terminalų gamintojų yra laukimo būsenos ir neturi konkrečios pažangos; tačiau, paskatinti tokių pradininkų kaip „Huawei“ ir „Samsung“, sulankstomų ekranų mobilieji telefonai ir už jų esanti pramonės grandinė ateityje gali turėti gerą augimo potencialą. .

Tokias problemas kaip ekranas ir vyrių dizainas reikia skubiai išspręsti

Nors rinka turi didžiulį potencialą, lankstūs sulankstomi ekranai šiame etape vis dar susiduria su iššūkiais, susijusiais su sulankstomų ekranų sulankstomu dizainu, vyrių dizainu, akumuliatoriaus talpa, kaina, UI dizainu ir kt. „Qunzhi Consulting“ mano, kad "raktas į mobiliųjų telefonų sulankstomą ekraną yra vyris. Nesvarbu, ar jis sulankstytas, ar įdėtas, yra vadinamasis R kampas (sulankstomas spindulys), kuris taip pat patikrina skydelių gamintojų galimybes. Palyginimui, The „R“ kampas yra mažesnis už išorinį lankstymą ir yra gana lengvai valdomas. Be to, atsiskleidus, iš tikrųjų yra raukšlėtis, tačiau „Samsung“ ir „Huawei“ jį abu sutvarkė. Glotnumas ir atsparumas dilimui po lankstymo yra geri. Bet ar jį galima išlaikyti po masinės gamybos? Morfologinis stabilumas dar turi būti matomas. "

Asmuo, atsakingas už „Huaxing Optoelectronics“, taip pat sakė Jiwei.com: „Norėdami sumažinti mobiliojo telefono sulankstymo išlaidas, turime išspręsti technines dangčio, vyrių, poliarizatorių ir kt. Problemas. Dangtis turi atitikti sulankstomumą, šviesos pralaidumą ir apsauginis efektyvumas. CPI (bespalvė permatoma poliimido plėvelė) šiuo metu yra pagrindinis sprendimas, o UTG (ypač plonas stiklas) taip pat yra terminalų gamintojų tyrimų kryptis; vyriai taip pat yra raktas norint pasiekti sulankstomus mobiliuosius telefonus. Metalinių vyrių dizainas turi sudėtinga struktūra ir siūlo perdirbti tikslias detales. Didesni reikalavimai taip pat žymiai padidina sąnaudas; jutiklinio elektrodo medžiagos tirpalą reikia paversti iš ITO medžiagos metaliniu tinkleliu, o ekranų lankstymo poliarizatorių storį reikia žymiai sumažinti. "

Galima pastebėti, kad sulankstomo ekrano mobilusis telefonas turi būti sulankstytas ir sulenktas daugiau nei 200 000 kartų ir išlaikyti 5 metų tarnavimo laiką. Pagrindinis jos sunkumas yra ekrano ir vyrių technologija. Sulankstomam telefonui reikalingas lankstus, atsparus lenkimui AMOLED ekranas, be to, jame turi būti tikslusis vyris, jungiantis abi prietaiso puses. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu išleistais pavyzdiniais telefonais, padidėjusios „Samsung“ ir „Huawei“ sulankstomų telefonų žaliavų kainos daugiausia atsispindi tokiuose komponentuose kaip ekranai, vyriai, pagrindinės plokštės PCB, baterijos ir lustai.

Paimkite „Samsung Galaxy Fold“ ir „Galaxy S10 +“ palyginimą kaip pavyzdį, visos išlaidos padidėjo 30%. Tarp jų, dėl padidėjusio „Galaxy Fold“ ekrano ploto, BOM ekrano kaina padidėjo 77%, palyginti su „Galaxy S10 +“. Be to, tokių komponentų kaip akumuliatoriai ir velenai kaina padidėjo 120%, o PCB kaina padidėjo 14%. Be to, dėl dvigubos sulankstomų mobiliųjų telefonų pagrindinės plokštės dizaino, žymiai padidės ir lustų, FPC, metalinių konstrukcinių dalių, elektromagnetinių skydų ir kt.

„IHS Markit“ duomenimis, vidutinė mobilių, lanksčių OLED plokščių pardavimo kaina yra maždaug tris kartus didesnė nei kieto ekrano OLED ir daugiau nei šešis kartus didesnė nei LCD ekranų. DSCC prognozuoja, kad subręstant technologijoms ir pagerėjus pasiūlai, per ateinančius trejus metus sulankstomų OLED ekranų kaina sparčiai mažės, o iki 2022 m. Išlaidos sumažės iki maždaug 90 USD, tai sumažės maždaug 50%.

Pramonės atstovai taip pat sakė Jiwei.com: „Sumažinti sulankstomų ekranų mobiliųjų telefonų kainą reikia proceso, kuris priklauso nuo įvairių skydinių gamyklų pajėgumų išleidimo greičio“. Ateityje spartėjant sulankstomų plokščių gamybos procesui, produktų kainos grįš į normalią, ir tikimasi, kad sulankstomi mobilieji telefonai taps sekančiu pliūpsnio punktu mobiliųjų telefonų pramonėje.