Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Izraelis pasiekia susitarimą su JAV arba pašalins Kiniją nuo 5G tinklo statybos

Anot „Reuters“, Izraelis ir JAV pasiekia susitarimą užkirsti kelią tokioms Kinijos bendrovėms kaip „Huawei“ dalyvauti vietos 5G statybose.

Ataskaitoje atkreiptas dėmesys į tai, kad neįvardytas Amerikos pareigūnas teigė, kad Izraelis ir JAV pasiekia susitarimą, abi šalys per kelias savaites pasirašys supratimo memorandumą, Izraelis pažadės nenaudoti kinų technologijos Izraelio naujos kartos 5G mobiliajame telefone. telekomunikacijų tinklas.

Užsienio žiniasklaida tvirtino, kad Izraelis ir JAV pasirašė supratimo memorandumą kaip JAV švaraus tinklo plano dalį, skirtą pašalinti ilgalaikes Kinijos grėsmes laisvojo pasaulio duomenų privatumui, saugumui ir žmogaus teisėms.

Šio mėnesio 5 d. JAV valstybės sekretorius Michaelas Pompeo paskelbė „Švariojo tinklo“ („Švaraus tinklo“) planą, kaip suvaldyti galimą nacionalinio saugumo riziką, įskaitant „Huawei“ ir kitų Kinijos telekomunikacijų bendrovių veiklos leidimų JAV panaikinimą ir panaikinimą. „nepatikima“ Kinijos programa.

JAV suvienija jėgas su savo sąjungininkais, kad uždraustų Kinijos kompanijas, o „Huawei“ pasaulinis 5G žemėlapis yra susilpninamas. JAV valstybės departamentas tvirtina, kad Jungtinė Karalystė, Izraelis, Australija, Kanada, Japonija ir Europos šalys yra Vašingtono „Švaraus tinklo“ plano sąjungininkės.

Be to, remiantis ketvirtadienio užsienio žiniasklaidos pranešimais, Indija ketina neleisti „Huawei“ ir ZTE dalyvauti Indijos 5G statybose.