Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Japonijos puslaidininkių medžiagų eksporto apribojimai buvo 8 mėnesiai, Pietų Korėja: stenkitės pasiekti medžiagų savarankiškumą ir pan.

Anot Chinanews.com, Korėjos tarptautinė transliavimo stotis (KBS) pareiškė, kad Japonija aštuoniems mėnesiams apribojo trijų branduolių puslaidininkių medžiagų eksportą į Pietų Korėją. Pramonės, prekybos ir energetikos ministerija 17-ą dieną pareiškė, kad sieks pasiekti, kad dalys ir įranga būtų pakankamai savarankiški, ir visiškai pašalins tiekimo trūkumą, kurį sukėlė Japonijos apribojimai trijų medžiagų eksportui per šiuos metus.

2019 m. Liepą Japonijos vyriausybė apribojo labai gryno vandenilio fluorido, fotorezisto ir fluoropolimido puslaidininkinių medžiagų eksportą į Pietų Korėją. Po dviejų šalių derybų Japonijos vyriausybė šiek tiek sušvelnino fotorezisto eksporto į Pietų Korėją apribojimus, tačiau vis tiek riboja šių trijų medžiagų eksportą.

Suprantama, kad praėjusių metų pabaigoje Japonijos vyriausybė šiek tiek atsilošė ir paskelbė iš dalies panaikinusi fotorezistų eksporto į Pietų Korėją apribojimus. Japonijos kompanijoms suteikta licencija teikti LG, Samsung ir SK Hynix trejų metų fotorezistorių nereikalaujant patvirtinimo kiekvienai siuntai. Tačiau fluorinto poliimido ir labai gryno vandenilio fluorido apribojimai nebuvo sušvelninti.

Anksčiau Pramonės, prekybos ir energetikos ministerija teigė, kad Pietų Korėja sukūrė didelio grynumo vandenilio fluorido masinės gamybos technologiją, ir jei ši technologija neturi problemų dėl pelningumo ir stabilios tiekimo, tai labai sumažins priklausomybę nuo japonų kalbos. įmonės.

Šiuo tikslu Pietų Korėjos cheminių medžiagų įmonė „Soulbrain“ įsteigė naują gamyklą Gongju mieste, Chungcheongnam-do mieste ir pradėjo gaminti vandenilio fluorido rūgšties tirpalus. Remiantis atitinkamais šaltiniais, „Soulbrain“ gamybos pajėgumai buvo žymiai padidinti, o gamybos pajėgumai patenkins apie 70–80% Pietų Korėjos poreikio.

KBS sakė, kad Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas susitikime teigė, kad civilių pareigūnai dirbo kartu siekdami įveikti sunkumus, sumažino trijų medžiagų priklausomybę nuo Japonijos ir buvo įsitikinę, kad Pietų Korėja pasieks medžiagų, dalių ir įrangos savarankiškumą. .