Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korėjos žiniasklaida: „Samsung“ ir „SK Hynix“ „atkirs“ „Huawei“ po rugsėjo 15 d

Pietų Korėjos žiniasklaida „Chosun Ilbo“ rugsėjo 8 dienos vakarą pranešė, kad „Samsung Electronics“ ir „SK Hynix“ 15 dieną nustos tiekti lustus „Huawei“. „Nutrauktas tiekimas“ taip pat apima atmintį ir mobilųjį AP.

Siekdamas laikytis JAV prekybos departamento sankcijų „Huawei“ serijos, Chosunas Ilbo mano, kad rugsėjo 14 d. Bus paskutinė „Samsung“ ir „SK Hynix“ tiekimo diena „Huawei“.

Nuo praėjusių metų gegužės JAV Prekybos departamento Pramonės ir saugumo biuras (BIS) iš eilės paskelbė daugybę sankcijų technologijų blokavimo politikos „Huawei“ atžvilgiu ir nustatė, kad draudimo įsigaliojimo data yra rugsėjo 15 d.

Rugpjūčio 17 d. JAV prekybos departamentas dar labiau sugriežtino „Huawei“ prieigos prie JAV technologijos apribojimus ir įtraukė 38 „Huawei“ dukterines įmones 21 šalyje ir regione į „Subjektų sąrašą“, kuriam taikomi visi eksporto reglamentai (EAR). licencijos reikalavimai. Pietų Korėjos puslaidininkių pramonės pareigūnas sakė: „Įvedus griežčiausią JAV prekybos departamento„ Huawei “draudimą, klausimas, kiek naudojami JAV technologijomis pagaminti puslaidininkiai, Korėjos pramonėje sukėlė nemažą painiavą“.

„Huawei“ yra nepaprastai svarbus pasaulinių puslaidininkių pirkėjas. Pernai bendras puslaidininkių lustų įsigijimas siekė 20,8 mlrd. USD, antrą vietą užima tik „Apple“ (36,1 mlrd. USD) ir „Samsung Electronics“ (33,4 mlrd. USD).

„Samsung“ ir „SK Hynix“ visada buvo labai aktyvūs „Huawei“ partneriai. „Huawei“ užima 6 ir 15% „Samsung Electronics Semiconductor Division“ (DS) ir „SK Hynix“ pardavimų. Todėl Korėjos žiniasklaida įvertino, kad po rugsėjo 15-osios JAV prekybos departamento „Huawei“ draudimas turės didesnę įtaką „SK Hynix“ nei „Samsung“.

Pietų Korėjos puslaidininkių pramonė išanalizavo, ką paveikė draudimas, po rugsėjo 15 d. Pasaulinė atminties kaina toliau mažės ir blogės. Rugpjūčio pabaigoje vidutinė fiksuoto sandorio DDR4 8 Gb DRAM, dažniausiai naudojamo asmeniniams kompiuteriams, kaina buvo 3,13 JAV dolerio, ty 5,44% mažiau nei birželio mėn.