Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Tikimasi, kad puslaidininkių pramonė atsigaus, Han Yin ir Nomura prognozės skiriasi

Atsižvelgiant į puslaidininkių kainų mažėjimą, Korėjos bankas ir vidaus bei užsienio rinkos tyrimų agentūros prognozavo, kad puslaidininkių bumas turėtų atgimti kitais metais. Dabartinėse prognozėse pabrėžiama, kad po puslaidininkių kainų nuosmukio kitų metų pradžioje jis pradės augti metų viduryje, tačiau remiantis „Base Effect“ atneštu atsigavimo lygiu, atsigavimo lygis vis dar skiriasi nuo klestėjimo. 2016-2017 m.

Remiantis Korėjos žiniasklaidos pranešimais, lapkričio 13 d. Korėjos banko paskelbtas importo ir eksporto kainų indeksas parodė, kad puslaidininkių DRAM eksporto kaina (atsižvelgiant į Korėjos laimėjimą) buvo 49,5% mažesnė nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. DRAM eksporto kainos, paveiktos dėl puslaidininkių sandorių kainų mažėjimo, nukrito 11 mėnesių iš eilės nuo šių metų sausio iki praėjusio mėnesio. Remiantis rinkos tyrimų agentūros „DRAMeXchange“ statistika, fiksuota daugelio DRAM (8 GB) operacijų kaina nukrito nuo 7,3 USD pernai spalį iki 2,8 USD šių metų lapkritį.

Kritus puslaidininkių kainoms, blogėjo ir Pietų Korėjos eksporto rodikliai. Remiantis šių metų sausio – spalio mėnesiais, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, Pietų Korėjos eksportas sumažėjo 10,4%. Korėjos prekybos asociacija tikisi, kad bendras eksportas šiais metais bus apie 60 milijardų JAV dolerių mažesnis nei pernai, iš kurių 30 milijardų JAV dolerių turės įtakos puslaidininkių kainų mažėjimas.

Pradėjus 5G komercializavimą visame pasaulyje, puslaidininkių poreikis atitinkamai padidės. Manoma, kad lėta šių metų puslaidininkių pramonė kitais metais pamažu atsigaus. Puslaidininkių kainų mažėjimas taip pat pradėjo lėtėti antrąjį metų pusmetį. Nors liepos mėn. DRAM kainos nukrito 11,2%, palyginti su ankstesniu mėnesiu, rugpjūčio ir rugsėjo mėn. Kainos buvo lygios, o spalį ir lapkritį sumažėjo tik 3,4%. Vidutinė „NAND flash“ (128Gb) kaina yra 4,3 USD, tai yra tokia pati kaip praėjusį mėnesį. Be to, puslaidininkių gamybos įrangos įmonių, galinčių numatyti puslaidininkių pramonės klestėjimą, pardavimai pradėjo rodyti augimo tendencijas. Pasaulinių puslaidininkių įrangos gamintojų ASML pardavimai trečiąjį ketvirtį buvo 7,6% didesni nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Nors ankstesnis ketvirtis sumažėjo 6,3%, trečiasis ketvirtis buvo pakeistas. Situacija.

Tačiau įvairios agentūros turi skirtingas prognozes dėl puslaidininkių pramonės greičio. Korėjos bankas prognozuoja, kad dėl pastarojo meto atminties vienetų kainų ir pagrindinių rodiklių pokyčių pasaulinių puslaidininkių ir Korėjos puslaidininkių pramonės šakos turėtų įsibėgėti kitų metų viduryje. Tačiau „Nomura“ vertybinių popierių tyrimų centras tikisi, kad „flash“ atminties ir DRAM kainos vėl augs pirmąjį kitų metų pusmetį, tačiau tikimasi, kad puslaidininkių šlovė vėl grįš 2021 m. LG ekonomikos tyrimų institutas mano, kad investicijos į naujas pramonės šakas traukiasi, o puslaidininkių atkūrimo laikas gali būti atidėtas.