Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Sharp“ pristato 3 monokristalinius pusiau supjaustytus modulius

Japonijos elektronikos milžinė „Sharp Corporation“ išleido PERC monokristalinių fotovoltinių modulių seriją, pagrįstą perpjautų ląstelių technologija. Šioje serijoje yra trys moduliai, kurie visi naudoja penkis tinklelio linijos modulius, kurie yra atitinkamai 330W, 385W ir 395W. „Sharp“ teigia, kad, palyginti su konkurentais, „Sharp“ pusės lusto modulių išeiga padidėjo 3%.

Tarp šių trijų komponentų mažiausia galia yra 330 W, kuriai sunaudojama 120 akumuliatorių, akumuliatorių konvertavimo efektyvumas yra 19,5%, o visas modulis yra 19,5 kg, o tai tinka pramoninio ir komercinio taikymo scenarijams. Kiti du yra sudaryti iš 144 elementų, kurie labiau tinka didelio tūrio stogo ar antžeminėms fotoelektrinėms elektrinėms.

Pasak „Sharp“, palyginti su standartiniais komponentais, perpjautų komponentų darbinė temperatūra yra žemesnė, todėl sumažėja „karštųjų taškų“ tikimybė ir pagerėja komponentų patikimumas bei saugumas. Dėl šešėlinės okliuzijos jis dėl unikalaus dizaino pasižymi geresnėmis anti-okliuzijos savybėmis nei įprasti komponentai. "Net jei viršutinę modulio pusę dengia šešėliai, kita perpjauto modulio baterija vis tiek gali suteikti 50% energijos."

Kalbant apie neseniai įvykusį heterojunkcinių akumuliatorių technologijos gaisrą, remiantis Japonijos elektros saugos ir aplinkos technologijų laboratorijos sertifikatu, „Sharp“ naudojo heterojunkcijos ir atgalinio kontakto technologijas 2018 m., Kad baterija galėtų įveikti 25,09% konversijos efektyvumą.