Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ženkliai pagerėjęs AI veikimas, „Arm“ išleido naujausią „Cortex-M“ procesorių ir NPU

Remiantis likimo pranešimais, „Arm“ pirmadienį pristatė naujausią „Cortex-M“ procesorių (M55) ir „Arm Ethos-U55“ miniatiūrinį neuroninio apdorojimo įrenginį (NPU).

Kaip ir ankstesnės kartos, naujasis „Cortex-M55“ yra „Arm“ įmontuotas procesorius. Iki šiol „Arm“ partneriai yra pagaminę daugiau nei 50 milijardų lustų, pagrįstų „Cortex-M“ dizainu. Nauji procesoriai yra galingesni ir efektyviau naudoja energiją, tačiau „Arm“ pagrindinis akcentas yra lusto mašinų mokymosi galimybės. Suprantama, kad M55 yra pirmasis procesorius, pagrįstas „Arm Helium“ technologija spartesniems vektorių skaičiavimams, ir ML modelius veikia 15 kartų greičiau nei ankstesnė karta.

Anksčiau tokioms mikroschemoms dažnai trūko pakankamai skaičiavimo galios, kad būtų galima efektyviai atlikti mašininio mokymosi funkcijas. Vietoj to, dauguma šių užduočių turi būti atliktos naudojant didelės galios lustus, tokius kaip „Arm's Cortex-A“ serija, kurią nešioja dauguma išmaniųjų telefonų pasaulyje.

„Arm Ethos-U55 NPU“ yra skirtas pagreitinti mašinų mokymąsi, tuo tarpu „U55“ dizainas bus supaprastintas ir veiks tik su naujesniais „Cortex-M“ procesoriais, tokiais kaip M55, M33, M7 ir M4. Arm sakė, kad paleidus šiuos du lustus kartu, mašininio mokymosi užduotis gali būti paleista 480 kartų greičiau nei Cortex M mikroschema, naudojama etalone. (Pirmasis greičio padidėjimas 15 kartų kyla iš M55, o derinimas su „Ethos-U55“ padidina 32 kartus.) Naudojant šias dvi mikroschemas tuo pačiu metu energijos efektyvumas taip pat gali padidėti 25 kartus, tai yra svarbu daugeliui akumuliatorių tiekiamos įrangos.

Dipti Vachani, „Arm“ vyresnysis viceprezidentas ir automobilių bei daiktų internetinio verslo generalinis direktorius, sakė, kad duomenų saugumui ir privatumui labai svarbu leisti dirbtiniam intelektui veikti santykinai mažos galios įrenginiams, o ne palaikyti nuolatinį ryšį su debesų duomenų centrais. svarbu. Šiuo metu dauguma AI darbo krūvių vyksta šiuose duomenų centruose.

Ji taip pat teigė, kad dirbtiniam intelektui leidžiama dirbti su neprijungtais, santykinai mažos galios prietaisais, norint gaminti sujungtus automobilius, įgalinti savarankiškai vairuoti automobilius ir įgyti medicinos prietaisų mokymąsi mašinomis.

Arm sakė, kad pats M55 galės atlikti mašininio mokymosi užduotis, pradedant nuo labai paprasto vibracijos aptikimo (net ir ankstesnės kartos „Cortex-M“) iki tikslo aptikimo vaizduose. Kartu su „Ethos U55“ jis gali atlikti aukštesnio lygio užduotis, pavyzdžiui, aptikti konkrečius gestus, nustatyti, ar pirštų atspaudai ar veido bruožai atitinka įrenginyje jau išsaugotus biometrinius duomenis, ar net balso atpažinimą. Tačiau atliekant sudėtingesnes skaičiavimo užduotis, tokias kaip daugybės objektų klasifikavimas arba veido atpažinimas iš vaizdo įrašų realiuoju laiku, vis tiek reikia daugiau energijos reikalaujančių ir brangių lustų.