Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

UMC 8A ir B gamyklos dalių avarijos metu nutrūko elektros tiekimas, finansų direktorius: manoma, kad pusdienį tai paveiks nedidelę gamybos pajėgumų dalį

Remiantis Taivano žiniasklaidos pranešimais, UMC yra įsikūrusi 8A ir 8B gamyklose Zhukelixing Road. 9 dienos popietę įvyko elektros energijos tiekimo sutrikimas. UMC finansų direktorius Liu Qidongas patvirtino, kad dėl avarinės elektros energijos gamybos sistemos dūmų visuomenė klaidingai manė, kad kilo gaisras. Liu Qidongas sakė, kad 8A ir 8B elektrinės, kurias paveikė elektros energijos tiekimo nutraukimas, sudarė maždaug pusę UMC 8 colių plokščių gamybos pajėgumų, kuriuos, kaip įtariama, lemia komponentų gedimai. Tiksli priežastis dar turi būti ištirta. Maitinimo šaltinį vis tiek tiekia atsarginė energijos generavimo sistema.

Pasak Bambuko mokslo administracijos direktoriaus Wango Yongzhuango, pagal Bambuko mokslo administracijos Aplinkos saugos grupės ataskaitą buvo sugadinta UMC vidinė elektros įranga „Cable1611“ ir sugedo azoto įranga. Vietoje padidėjo atsarginės azoto sistemos tiekimas, padidėjo garintuvo galia, sukeldama vandens kondensaciją. Padidėjo dūmų kiekis; buvo įjungta originali azoto įranga, o atsarginė įranga uždaryta. Be to, dėl elektros įrangos gedimo, įjungus generatorių, kilo didelis triukšmas, o dyzelinis kuras per pradinį užvedimo laikotarpį degė nepilnai, kad skleistų juodus dūmus, dėl ko visuomenė suprato priešgaisrinę signalizaciją.

Staiga šią popietę įvyko UMC sprogimas, o iš stogo pasirodė stiprūs dūmai. Hsinchu priešgaisrinė tarnyba gelbėti pasiuntė chemikalą. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai nustatė, kad gamykla buvo sugedusi dėl per didelių elektrinėje esančių generatorių. Iš vandens garų sklido šiek tiek juodų ir baltų dūmų. Gaisro nebuvo.

UMC finansų direktorius Liu Qidongas patvirtino, kad po pietų 8AB gamyklos teritorijoje įvyko elektros energijos tiekimo nutraukimas, ir įtariama, kad tai buvo komponento gedimas ir aukų nebuvo. Daugiausia dėl to, kad generatorius pradėjo skleisti dūmus, jėgainė šiuo metu neveikia ir yra įjungta avarinės elektros energijos gamybos sistema. Kalbant apie poveikį operacijoms, jis sakė, kad UMC 8A ir 8B fabai sudarė maždaug pusę UMC 8 colių plokštelių fabriko.

Liu Qidongas teigė, kad elektros energijos tiekimo nutraukimo priežastis vis dar tiriama. Tikimasi, kad elektros tiekimas netrukus bus atkurtas, ir aukų nėra. Buvo įjungta nepertraukiamo maitinimo sistema, o gamyba bus atnaujinta, kai energija bus visiškai atkurta. Šiek tiek paveikti operacijas. Kadangi dabartiniai 8 colių gamybos pajėgumai ir toliau trūksta, tikimasi, kad dėl avarijos sunkesnė tiekimo padėtis.

8AB, 8C ir 8D gamyklose, kurias paveikė UMC, bendras mėnesio gamybos pajėgumas yra didesnis nei 130 000 8 colių vienetų. Liu Qidongas sakė, kad peršokus jėgą pusdieniui bus prarasta nedidelė dalis gamybos pajėgumų ir kiek įmanoma kompensuos prarastą pajėgumų spragą. Tikimasi, kad tai šiek tiek paveiks operaciją, o tikrąjį poveikį dar reikia patikrinti.