Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Apple A14“ masinę gamybą pradės antrąjį ketvirtį, naudodamas dviejų trečdalių gamybos pajėgumą „TSMC 5nm“

Antroje 2020 m. Pusėje „Apple“ išleis keturis „iPhone 12“ serijos išmaniuosius telefonus. Be „A14 Bionic“ procesoriaus, turinčio galingesnį skaičiavimo našumą, jis taip pat bus aprūpintas „Qualcomm Snapdragon X55“ modemu ir palaikys tik „Sub-6GHz“, atsižvelgiant į 5G tinklą. kiekvienos šalies, arba Sinchroninis palaikymas sub-6GHz ir mmWave (milimetro bangos). Tiekimo grandinės pramonė atkreipė dėmesį, kad „Apple A14“ naudoja 5 nanometrų procesą, o „Qualcomm X55“ naudoja 7 nanometrų procesą. Vaflių liejimo užsakymus priima TSMC. Tarp jų „Apple A14“ pradės masinę gamybą antrojo ketvirčio pabaigoje ir apims trečdalį TSMC. 5 nm gamybos pajėgumas.

TSMC kapitalo išlaidos 2019 ir 2020 m. Padidės iki 14–15 milijardų JAV dolerių, kurios naudojamos padidinti 7 nanometrų gamybos pajėgumus ir paspartinti 5 nanometrų gamybos pajėgumus. 2019 m. Pristatytos „Apple“ „iPhone 11“ serijos pardavimai buvo geresni nei tikėtasi. Be to, pirmąjį 2020 m. Pusmetį su tuo pačiu A13 procesoriumi bus paleista nebrangi „iPhone SE 2“. „Apple“ paklausa išlieka aukšta, 7 mln.

Kadangi šalys 2020 m. Atidarys 5G telekomunikacijų tinklus, 2020 m. Paleistas „Apple“ „iPhone 12“ palaikys 5G. Tiekimo grandinės naujienos rodo, kad tikimasi, kad „Apple“ išleis keturis „iPhone 12“, įskaitant „iPhone 12“ su 5,4 colio ir 6,1 colio OLED plokštėmis, „iPhone 12 Pro“ su 6,1 colio OLED skydeliu ir „iPhone Pro Max“ su 6,7 colio OLED skydeliu. Tarp jų „iPhone 12 Pro / Pro Max“ bus aprūpinti 3 objektyvais ir palaikys skrydžio laiką (ToF).

Visuose „Apple iPhone 12“ serijose yra įrengti A14 taikymo procesoriai ir jie bus gaminami masiškai naudojant TSMC 5 nm procesą. „TSMC 5nm“ įžengė į bandomosios gamybos etapą ir masinę gamybą pradės 2020 m. Pirmoje pusėje. „Apple“ ir „Huawei Hisilicon“ yra pirmieji du pagrindiniai klientai. „Apple“ optimistiškai vertina, kad „5G“ palaikantis „iPhone 12“ paskatins didelę „iPhone 7/8“ ir kitų senų mašinų vartotojų pakeitimo paklausą. Rinkoje optimistiškai teigiama, kad siuntų bus daugiau nei 100 milijonų vienetų. Įrangos gamintojai skaičiuoja, kad „Apple“ jau sudarė sutartis su dviem trečdaliais TSMC. 5 mln. Gamybos pajėgumų, masinė gamyba bus pradėta 2020 m. Antrojo ketvirčio pabaigoje.

„Apple“ pasiekė susitarimą su „Qualcomm“ ir nusipirko „Intel“ išmaniųjų telefonų 5G lustų verslą, tačiau „iPhone 12“ serija bus pilnai aprūpinta „Qualcomm 5G“ modemu X55. „Qualcomm X55“ šiuo metu yra vienintelis 5G modemo lustas, palaikantis „Sub-6GHz“ ir „mmWave“ vienu metu. „Apple“ palaikys tik „Sub-6GHz“ vieną arba dvigubą juostą tuo pačiu metu koreguodama programinę-aparatinę įrangą. Kadangi „Qualcomm X55“ naudoja TSMC 7 nm masinę produkciją, kurią lemia didelė „Apple“ paklausa, „Qualcomm“ agresyviai užsakė 7 nm gamybos pajėgumus 2020 m., O tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl „TSMC“ 7 nm pajėgumai išnaudojami per pirmąjį pusmetį.

TSMC konsoliduotos pajamos lapkritį padidėjo 1,7%, palyginti su mėnesiu, iki 10 878,84 mlrd. RMB, tai buvo rekordinės mėnesio pajamos, kurios per metus padidėjo 9,7%, o konsoliduotos praėjusių 11 mėnesių pajamos siekė 966,6672 milijardų juanių, ty 2,7% daugiau nei per metus. Juridinis asmuo skaičiuoja, kad TSMC ketvirtojo ketvirčio ir visų metų pajamos pasieks rekordines aukštumas. Pirmąjį 2020 m. Ketvirtį pajamos sumažės tik šiek tiek - 5%, nes sumažėjo darbo dienos. Po antrojo ketvirčio jis pasieks aukštį. Pirmąjį 2020 m. Pusmetį pajamos ir pelnas ir toliau sieks rekordines aukštumas.