Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Brookfield“ įsigijo Ispanijos saulės energijos kompaniją, kad ji patvirtintų ES

Europos Komisija (EB) trečiadienį pareiškė patvirtinanti 50 proc. Ispanijos saulės energijos kūrėjo ir operatoriaus „X-Elio EnergySL“ akcijų paketą, kurį pasiūlė „Brookfield Renevable Partners“ LP.

Pagal susitarimą Kanados „Brookfield Asset Management“ (TSE: BAM.A) atsinaujinančių išteklių energijos padalinys nupirks 20% „X-Elio“ akcijų iš Ispanijos verslininkų šeimos „Ribera“ kontroliuojančiosios bendrovės „Acek“, taip pat įsigys JAV privatų kapitalą. fondas KKR. (NYSE: KKR) valdo 30% akcijų.

Užbaigus sandorį, „KKR“ ir „Brookfield Renevable“ valdys „X-Elio“ per 50/50 bendrą įmonę.

Europos Komisija mano, kad siūlomas įsigijimas nekels jokių konkurencijos problemų, nes dėl jo „abiejų bendrovių horizontalus ir vertikalus sutapimas bus ribotas“. Sandorį rugsėjį patvirtino JAV federalinė prekybos komisija (FPK).

Madride įsikūrusiuose „X-Elio“ šiuo metu yra 273 MW galios saulės elektrinių portfelis ir dar statomi papildomi 1413 megavatų galios. Bendrovė taip pat turi platesnį 4800 MW galios dujotiekio projektą Ispanijoje, JAV, Meksikoje, Čilėje ir Japonijoje.