Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Korėjos žiniasklaida: „Huawei“ draudimas taikyti išimtis gali nepavykti, o „Samsung“ taps didžiausia naudos gavėja užsienyje

Pasak „Korea Herald“, naujas draudimas, kurį JAV vyriausybė nustatė „Huawei“, įsigalios rugsėjo 15 d. Tiekėjams, kurie naudoja JAV įrangą ar programinę įrangą lustams gaminti, nebus leista parduoti lustų „Huawei“ be Vašingtono sutikimo. Šiuo atžvilgiu nuolatinė analizė rodo, kad „Samsung Electronics“ tai naudinga ilguoju laikotarpiu.

„Samsung“ ir „SK Hynix“ patvirtino, kad nutraukė siuntimą į „Huawei“. Tačiau Pietų Korėjos pramonė atskleidė, kad abi bendrovės kreipėsi dėl JAV prekybos departamento draudimo išimčių.

Tačiau Rhee su-mi, advokatų kontoros „Arnold & Porter“, kuri specializuojasi nacionalinio saugumo klausimais, teisininkė, neseniai pabrėžė, kad net jei „Samsung“ kreipiasi dėl licencijos JAV, vargu ar JAV vyriausybė patvirtins prašymą.

Rhee su-mi sakė: „Pagrindinis JAV vyriausybės principas nėra išduoti licencijas su„ Huawei “susijusiems lustų gaminiams. Net jei įmonė kreipiasi dėl licencijos, tai užtruks daug laiko, nes sudėtingos ne tik procedūros, bet ir įvairios JAV agentūros atliks po vieną. Paraiška peržiūrima. Norint gauti leidimą, reikės daugiau nei metų “.

„KB Securities“ analitikas Kim Dong-wonas pabrėžė: „Jungtinės Valstijos taiko sankcijas„ Huawei “ir kitoms Kinijos puslaidininkių įmonėms, todėl„ Samsung “užsakymai gali būti sumažinti. Tačiau tai taip pat bus galimybė „Samsung“ išplėsti rinkos dalį ir pritraukti naujų klientų. Taigi ilgainiui žiūrėk, pranašumai atsveria trūkumus “.

Jis taip pat sakė: „Ironiška tai, kad„ Huawei “draudimas gali paskatinti DRAM atsargų suvartojimą, todėl DRAM kainos anksti sumažės“.

Todėl trumpuoju laikotarpiu „Huawei“ užsakymų spraga tikrai turės tam tikrą neigiamą poveikį „Samsung“, tačiau ilgainiui „Samsung“ iš to naudos, ypač jos mobilusis verslas.

„Shinhan“ finansinių investicijų analitikas Parkas Hyung-wou teigė, kad dėl „Huawei“ draudimo „Samsung“ taps didžiausia naudos gavėja Kinijos užsienyje. „Samsung“ išmaniųjų telefonų siuntos gali padidėti 31 milijonu vienetų.

„NH Investment Securities“ analitikas Lee Kyu-ha atkreipė dėmesį į tai, kad „blogiausias scenarijus yra tas, kad„ Huawei “gali tekti atsisakyti savo mobiliojo verslo“.

Jei „Huawei“ prašo licencijos siuntoms gauti, reikia mažiausiai metų, ne tik išmanieji telefonai, bet ir 5G verslas taip pat gali patirti didelį smūgį.