Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„NAND“ atmintis bus sparčiausiai auganti prekė 2020 m., Trys pagrindinės puslaidininkių laikymo įmonės rodo atsigavimo ženklus

Remiantis naujausia „IC Insights“ išleista ataskaita, skirta IC pramonei, įskaitant penkias pagrindines IC produktų augimo kategorijas 33 šalyse, 2020 m. NAND „flash“ rinka turėtų išaugti 19%, o DRAM - 12%. Dvi užima pirmą vietą ir trečia atitinkamai. Tuo pačiu metu, remiantis DRAMXchange praėjusių metų gruodį išleista ataskaita, dabartinės pagrindinių atminties lustų produktų kainos pradėjo kilti, o lūkesčiai dėl atminties rinkos atsigavimo žymiai padidėjo. Trijų pagrindinių puslaidininkių atminties gamintojų veiklos rezultatai parodė atsigavimo ženklus. „Samsung Electronics“ (toliau - „Samsung“), „SK Hynix“ ir „Micron Technology“ (toliau - „Micron“) yra pagrindiniai DRAM ir NAND atminties lustų gamintojai.

Kadangi saugojimo įmonės siuntos pasiekė aukščiausią tašką 2018 m., Trijų didžiųjų bendrovių puslaidininkių verslo ketvirtiniai rezultatai smarkiai sumenko, tačiau po nuosmukio įmonės pasirinko tradiciškesnius tris pagrindinius metodus (išsamiau žr. Jei jis dar labiau krenta) , trijų milžinų skatinimo priemonės vargu ar atsvers pablogėjusius rezultatus “.)

2019 m. Vasarą pagrindinių prekių saugojimo įmonių pardavimai greitai sumažėjo. Pastarąjį ketvirtį, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, dvi iš trijų geriausių bendrovių („Samsung“ ir „Micron“) šiek tiek išaugo. „SK Hynix“ pardavimai vis dar mažėja, tačiau dalis sumažėjo. Iki 2019 m. Pabaigos veiklos pelnas gali padidėti, palyginti su ankstesniu ketvirčiu.

„Q3'2018“ saugyklos IC pasiekia kulminaciją ir 2019 m. Susiduria su „Waterloo“

Nuo 2018 m. Iki 2019 m. Pabaigos didžiųjų pasaulinių saugojimo kompanijų veikla pasikeitė į kalnelius. „Samsung“ ir „SK Hynix“ pasiekė rekordinius pardavimus 2018 m. Trečiąjį ketvirtį (2018 m. Liepos – rugsėjo mėn.), O „Micron“ - 2018 m. Ketvirtąjį ketvirtį (2018 m.). Tačiau vėlesnė plėtra nebuvo patenkinta, o pardavimai ir veiklos pelnas smarkiai krito kaip atjungti liftai.

Koks bus kitas žingsnis po rekordinio aukščio? „Samsung“ puslaidininkių ir atminties pardavimai sumažėjo atitinkamai 24% ir 26%, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, „SK Hynix“ pardavimai sumažėjo 13%, o „Micron“ - 6%. Puslaidininkių atminties lyderė „Samsung“ buvo pirmoji įmonė, smarkiai kritusi. Čia reikėtų paaiškinti, kad „Micron“ finansinės ataskaitos pirmojo ketvirčio pradžios laikas prasideda kiekvienų metų rugsėjo mėn.

Veiklos pajamos per ketvirtį taip pat smarkiai sumažėjo. „Samsung“ puslaidininkių veiklos pelnas sumažėjo 43%, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, „SK Hynix“ veiklos pelnas sumažėjo 32%, o „Micron“ veiklos pelnas sumažėjo 12%. Nuo šio ketvirčio pradžios DRAM kaina nukrito, o NAND „flash“ atmintis, kuri jau sumažino kainą, labai sumažino pelną.

Pažvelkime į kito ketvirčio rezultatus. „Samsung“ ir „SK Hynix“ išleidimo datos yra nuo 2019 m. Sausio iki kovo, o „Micron“ išleidimo datos - nuo 2018 m. Gruodžio iki 2019 m. Vasario mėn. Kiekvieną ketvirtį „Samsung Electronics“ pardavimai sumažėjo 23% (puslaidininkių) / 26% (atmintis). ), „SK Hynix“ sumažėjo 32 proc., „Micron“ - 26 proc., O visos - 20 proc. Veiklos pelnas yra prastesnis. Jų buvo sumažinta atitinkamai 47%, 69% ir 46%.

Dėl to „Samsung“ puslaidininkių pardavimai per du ketvirčius sumažėjo iki 60%, o puslaidininkių veiklos pelnas smarkiai sumažėjo iki 30%. „SK Hynix“ pardavimai taip pat nukrito iki 60% piko, o veiklos pelnas sumažėjo tik 20%. „Micron“ pardavimai sumažėjo iki 70% savo didžiausio lygio, o veiklos pelnas - iki 50%.

Paskutinio ketvirčio pardavimai šiek tiek padidėjo, palyginti su ankstesniu ketvirčiu

Šis nuosmukis pradėjo lėtėti 2019 m. Viduryje. Pažvelgę ​​į naujausius kiekvienos įmonės paskelbtus ketvirčio rezultatus, galite aiškiai pamatyti, kaip viskas pasikeitė. Dėl „Samsung“ 2019 m. Balandžio – birželio mėn. (2012 m. II ketvirtis) pardavimo, pirmą kartą per tris ketvirčius išaugo pardavimai. Puslaidininkių pardavimai padidėjo 11%, o atminties pardavimai - 7%. „Micron“ rezultatai nuo 2019 m. Birželio iki rugpjūčio (2019 m. Ketvirtasis ketvirtis) parodė, kad pirmą kartą per keturis ketvirčius išaugo pardavimai. Iki 2%. Nuo 2019 m. Balandžio iki birželio (2019 m. Antrasis ketvirtis) „SK Hynix“ pardavimai sumažėjo 5%, palyginti su mėnesiu, tačiau, skaičiuojant vienaženklio skaičiaus kursu.

Apskritai pardavimai išaugo. Tačiau veiklos pelnas vis dar mažėja. Nuo 2019 m. Balandžio mėn. Iki 2019 m. Birželio mėn. (2019 m. Antrasis ketvirtis) „Samsung“ puslaidininkių veiklos pelnas sumažėjo 17%, palyginti su ankstesniu ketvirčiu, o „SK Hynix“ veiklos pelnas sumažėjo 53%. Per 2019 m. Birželio – rugpjūčio mėn. „Micron“ veiklos pelnas, palyginti su atitinkamu laikotarpiu, sumažėjo 37%.

Sandėliavimo produktų paklausa padidėja. DRAM ir NAND Flash paklausa

Trys pagrindinės puslaidininkių atminties kompanijos turi du pagrindinius produktus. DRAM ir NAND mirksi. Pagrindinės jų tendencijos yra šios. Istoriškai DRAM ir NAND blykstės poreikis šiek tiek išaugo. NAND atminties augimo greitis yra didelis, o DRAM augimo greitis yra žemas. Vidutiniškai naujausia tendencija yra tai, kad NAND atmintinė per metus sudaro apie 30–40%, o DRAM - apie 20% per metus.

Istoriškai vidutinė DRAM ir NAND „flash“ pardavimo kaina (ASP) krito. „NAND“ blykstės atveju kritimo greitis yra didelis, o DRAM - mažas. NAND flash atminties kaina laikinai padidėjo 2017 m., Tačiau iš esmės kaina toliau krito. DRAM kainos dažnai kyla ir krinta. Nuo 2017 m. Iki 2018 m. Pirmojo pusmečio kainos toliau kilo. Nuo 2018 m. Pabaigos kainos pradėjo kristi. Tačiau 2019 m. DRAM kainos pradėjo kristi ir stabilizavosi, o NAND kainos šiek tiek padidėjo.

Be to, iš naujausių ketvirčio finansinės ataskaitos duomenų matome, kad padidėjo trijų pagrindinių bendrovių pardavimai ir veiklos pelnas. Jei ši tendencija išliks, NAND „flash“ verslas vystysis sveikesne linkme.

„IC Insights“ taip pat atkreipė dėmesį, kad tikimasi, kad iki 2020 m. NAND „flash“ ir DRAM plėtra bus didesnė, nes padidės 5G ryšys mobiliųjų, duomenų centrų ir debesų kompiuterių serveriuose, automobilių ir pramonės rinkose, dirbtinis intelektas, gilus mokymasis ir virtuali realybė.