Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Reuters“: Prieš D.Trumpo pasitraukimą „Intel“ ir kitos bendrovės atšauks dešimtis tiekimo licencijų „Huawei“

Pasak žmonių, susipažinusių su šiuo klausimu, D.Trumpo administracija pranešė keliems „Huawei“ tiekėjams, įskaitant lustų gamintoją „Intel“, kad šiuo metu atšaukia tam tikras licencijas parduoti produktus „Huawei“ ir ketina atmesti dešimtis kitų programų, skirtų „Huawei“ tiekimui. . Tai gali būti paskutinis D.Trumpo veiksmas prieš „Huawei“ prieš pasitraukimą.

Remiantis „Reuters“ gautais elektroninio pašto įrašais, SIA penktadienį pranešė, kad JAV prekybos departamentas paskelbė, kad „atmes daug licencijų paraiškų parduoti produktus„ Huawei “ir panaikins bent vieną anksčiau išduotą licenciją“. Šaltinis teigė, kad daugiau nei viena licencija buvo panaikinta, o kitas teigė, kad joje buvo aštuonios licencijos, kurias gavo keturios bendrovės. Tarp jų Japonijos „flash“ atminties lustų gamintojui „Kioxia“ buvo panaikinta bent viena licencija. SIA elektroniniame laiške nurodė, kad šie veiksmai buvo susiję su „įvairiausiais“ gaminiais puslaidininkių pramonėje, ir paklausė, ar įmonė gavo pranešimą. Be to, el. Laiške taip pat buvo pažymėta, kad daugelis įmonių kelis mėnesius laukė tiekimo paraiškų, tačiau neišvengiamo D.Trumpo atsistatydinimo atveju vyriausybės departamentai „atmes“ patvirtinimą.

Pranešama, kad „ketinimą atmesti“ pranešimą gavusi įmonė turi 20 dienų atsakymo laiką, o Prekybos ministerija per 45 dienas praneš įmonei apie bet kokius sprendimo pakeitimus, kitaip šie pakeitimai taps galutiniu sprendimu. . Susijusios bendrovės taip pat turi 45 dienas pateikti apeliaciją.

2019 m. Gegužės mėn. Jungtinės Valstijos įtraukė „Huawei“ į „subjektų sąrašą“, remdamosi nacionaliniu saugumu, apribodamos tiekėjus pardavinėti kompanijai amerikietiškus produktus ir technologijas. Tačiau kai Jungtinės Valstijos sustiprino sankcijas „Huawei“, ji taip pat patvirtino kai kurias tiekimo licencijas ir netgi reikalavo, kad kompanijos, kurios parduoda amerikiečių technologijas ir gamina užsienyje, pateiktų paraiškas, o tai neabejotinai išplėtė JAV galią.

Žmonės, susipažinę su tuo klausimu, teigė, kad prieš imantis naujausių veiksmų laukia, kol bus apdorota apie 150 licencijų, susijusių su prekėmis ir technologijomis, kurių vertė 120 milijardų JAV dolerių. Taip yra dėl JAV agentūrų nesugebėjimo susitarti, ar šios licencijos turėtų būti išduodamos ir ar jos buvo atidėtos. Be to, dar yra 280 milijardų JAV dolerių „Huawei“ prekių ir technologijų licencijų, kurios dar nebuvo apdorotos, tačiau dabar jos yra labiau linkusios būti atmestos.

Praėjusių metų rugpjūtį atnaujintame „Huawei“ draudime yra taisyklė, kad su 5G susiję produktai gali būti atmesti, išskyrus susijusias technologijas su mažiau pažangiomis technologijomis, atsižvelgiant į konkrečias aplinkybes.

Minėti šaltiniai teigė, kad nuo sausio 4 d. JAV vyriausybė priėmė pirmiau minėtą sprendimą po šešių susitikimų su Prekybos, Valstybės, Gynybos ir Energetikos departamentų aukštais pareigūnais. Jis sakė, kad pareigūnai suformulavo išsamias gaires, kurios technologijos gali palaikyti 5G, ir tai naudos kaip etaloną veiksmams. Vėliau pareigūnai atmetė daugumą iš maždaug 150 ginčijamų prašymų ir panaikino aštuonis leidimus laikytis naujų gairių.

JAV veiksmai buvo padaryti spaudžiant Corey Stewartui, neseniai D.Trumpo paskirtam Prekybos departamento pareigūnui. Trumpo administracijos pabaigoje Stewartas du mėnesius dirbo Prekybos departamente. Jis tikėjosi skatinti griežtą Kinijos politiką.