Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Pietų Korėjos gegužės mėn. Puslaidininkių eksporto vertė pasikeitė iš neigiamos į teigiamą po 18 mėnesių!

Anot Juheng.com, šiandien Korėjos prekybos, pramonės ir energetikos ministerijos paskelbta ataskaita (1) rodo, kad veikiant COVID-19, Pietų Korėjos eksportas gegužę sudarė 34,86 mlrd. JAV dolerių, ty 23,7 proc. metai ant metų.

Pranešama, kad dėl COVID-19 epidemijos plitimo pasaulyje įvairių šalių priimtos blokados priemonės paveikė Pietų Korėjos užsienio paklausą, o eksporto vertė smuko tris mėnesius iš eilės.

Atsakydama į tai, Korėjos pramonės ministerija mano, kad pastaruoju metu lėtas eksportas nėra struktūrinė problema ir tikimasi, kad jis atgims atgaunant pagrindinių eksporto šalių, kurioms tikslinė šalis, ekonomiką. Tarp jų lusto eksporto rezultatai buvo palyginti geresni. Kinijos kompiuterių gamintojai atnaujino gamybą. Dėl nuotolinio biuro ir švietimo internetu kompiuterių paklausa taip pat išaugo visame pasaulyje; kita vertus, automobilių sumažėjo 54,1% - iki 1,8 milijardo JAV dolerių.

Eksporto projektų požiūriu Pietų Korėjos puslaidininkių eksportas pasikeitė iš neigiamos į teigiamą po 18 mėnesių. Bendras eksportas padidėjo atitinkamai 7,1% ir dienos vidurkis - 14,5%. Nekontaktinių produktų, tokių kaip diagnostikos rinkiniai ir kiti biologinės sveikatos produktai bei kompiuteriai, eksportas sekėsi gerai.