Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Toshiba“ paskelbė, kad visiškai pasitrauks iš atminties lustų rinkos, parduos lustų akcijas mainais į akcininkus

„Flash“ atminties lustai yra labai paplitę šių dienų išmaniuosiuose telefonuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose, o šį lustą praėjusiame amžiuje išrado Japonijos „Toshiba Corporation“. „Toshiba“ taip pat yra pirmoji „flash“ atminties mikroschemų gamintoja pasaulyje. Remiantis naujausiomis užsienio žiniasklaidos žiniomis, birželio 22 d. „Toshiba“ paskelbė svarbų pranešimą, kad bendrovė visiškai pasitrauks iš atminties lustų rinkos, parduos visas buvusios „Toshiba“ atminties lustų bendrovės turimas akcijas ir atiduos pusę kapitalo grąža akcininkams.

Remiantis užsienio žiniasklaidos pranešimais, „Toshiba“ per pastaruosius kelis dešimtmečius buvo viena iš pirmaujančių pasaulinių „flash“ atminties lustų gamintojų, tačiau dėl veiklos sunkumų ir nutrūkusios kapitalo grandinės 2018 m. Birželio mėn. „Toshiba“ pakeitė savo „flash“ atminties verslą „Toshiba Memory Chip Company“. 18 milijardų USD kaina buvo pervesta jungtiniam konsorciumui, kuriam vadovauja Amerikos privataus kapitalo įmonė „Bain Capital“. Tačiau iki šiol „Toshiba“ vis dar valdo 40% šios įmonės akcijų.

Pranešama, kad po išorinio perdavimo „Toshiba“ lustų bendrovė pakeitė pavadinimą į „Kioxia Holding Company“. „Toshiba“ pirmadienį pareiškė, kad tikimasi, jog „Kioxia“ kotiruojamos biržoje iki šių metų pabaigos, kai „Toshiba“ perleis 40% savo akcijų. Pusė pervestų nuosavybės lėšų bus grąžinta akcininkams.

„„ Toshiba “neturi strateginio ketinimo likti atminties lustų rinkoje“, - pirmadienį internetinėje spaudos konferencijoje sakė „Toshiba“ generalinis direktorius Nobuaki Kurumatani. "Mes ieškome būdų išpirkti savo" Kioxia "akcijas. Kai tik šis pinigų išgryninimo procesas bus baigtas, ketiname grąžinti didžiąją dalį grynųjų pajamų mus palaikantiems akcininkams."

„Toshiba sieks toliau plėtoti infrastruktūros paslaugų ir duomenų paslaugų verslą“, - sakė jis.

Planuodama parduoti „Kioxia“ akcijas, „Toshiba“ toliau ryžtingai skatino priemones, kuriomis siekiama racionalizuoti savo verslo matricą, parduoti bendrovės suskystintų gamtinių dujų verslą JAV ir likviduoti JK atominės elektrinės statybos projektus.

Pastaraisiais metais, kai išmanieji telefonai ir toliau didina „flash“ atminties skyrimą erdvėje, o nešiojamieji kompiuteriai naudoja daugiau kietojo kūno diskų (gaunamų iš „flash“ atminties lustų), pasaulinė „flash“ atminties mikroschemų rinka parodė nuolatinį populiarumą, o puslaidininkių kompanijos ir toliau didėja. investicijų ir gamybos linijų, tokių kaip Pietų Korėjos „Samsung“. Elektronikos įmonė papildomai investavo į savo „flash“ atminties mikroschemų gamyklą Sianoje, Kinijoje, kad padidintų „flash“ atminties talpą.

Anot pranešimų, „Samsung Electronics“ šiuo metu yra pramonės lyderė pasaulinėje „flash“ atminties mikroschemų rinkoje, o „Kioxia“ užima antrąją vietą. Palikusi „Toshiba“ kontrolę, bendrovė iš pradžių planavo viešai paskelbti 2019 m., Tačiau su tuo klausimu susipažinę žmonės teigė, kad dėl pasikeitusios pasaulinės puslaidininkių rinkos paklausos ir menko bendrovės pelningumo „Kioxia“ pratęsė įtraukimo į prekybos sąrašą laiką nuo 2019 iki 2020 m.

Pirmadienį „Toshiba“ taip pat pareiškė, kad buvęs „Mitsubishi Chemical Holdings“ pirmininkas Yoshimitsu Kobayashi atsistatydins iš „Toshiba“ pirmininko pareigų. Šis asmuo „Toshiba“ pirmininku dirbo 2015 m. Rugsėjo mėn., Kai „Toshiba“ kilo dėl apskaitos sukčiavimo skandalo. „Toshiba“ tikisi, kad galės panaudoti savo patirtį, kad pagerintų „Toshiba“ vidinį įmonės valdymą.

Po visuotinio akcininkų susirinkimo liepos 31 d. „Toshiba“ pirmininku eis Osamos Nagayama, „Japan Chugai Pharmaceutical Company“ garbės pirmininkas.

„Toshiba“ anksčiau buvo plataus vartojimo elektronikos prekės ženklas, pažįstamas visame pasaulyje, tačiau per pastaruosius kelerius metus „Toshiba“ verslo matrica patyrė milžiniškus pokyčius ir bendrovė iš esmės visiškai pasitraukė iš plataus vartojimo elektronikos rinkos. Anksčiau „Toshiba“ perkėlė nešiojamųjų kompiuterių verslą „Foxconn Group“, o kai kuriuos namų apyvokos prietaisų gamintojus Kinijoje perdavė namų apyvokos prietaisų verslą kartu su prekės ženklo naudojimo teisėmis. Pavyzdžiui, „Midea“ Guangdongo provincijoje nusipirko „Toshiba“ baltųjų prekių verslą.