Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

ARM rinkodaros viceprezidentas: Heterogeniško skaičiavimo raktas yra suteikti trečiosioms šalims prieigą prie lusto lygio našumo.

Palaikymas nevienalyčiai kompiuterių daliai pristato du naujus pagrindinius ML procesorius

Heterogeninis skaičiavimas pamažu tapo pagrindine pramonės šaka. „Intel“ ir NVIDIA sukūrė vieningą architektūros platformą, skirtą heterogeniniam skaičiavimui pasiekti. Neseniai, norėdama palaikyti nevienalytį skaičiavimą, Arm pristatė du naujus pagrindinius ML procesorius - Ethos-N57 ir Ethos-N37 NPU, kurie yra du procesoriai po Arm ML procesoriaus Ethos-N77.

Šiuo klausimu „Arm“ rinkodaros viceprezidentas Ianas Smythe'as viename interviu sakė: „Svarbiausias heterogeniško skaičiavimo palaikymo pagrindas yra ne aparatinės įrangos platformos sukūrimas, o dar svarbiau - suteikti galimybę trečiųjų šalių kūrėjams pasiekti lusto lygio veikimą. Nes jei jie negali gauti lusto lygio našumo, IP galimybių, tada šios galimybės, šie pasirodymai jau yra iššvaistyti. Taigi pabrėžiame visos ekosistemos bendradarbiavimą. "

„Tiesą sakant, labai aišku, kad yra specifinė skaičiavimo sritis, ir mes svarstome, kaip patenkinti naujos kartos skaičiavimo energijos suvartojimą ir CPU, GPU ir NPU našumą. Tai reiškia, kad mums reikia ne tik gaminio projektavimo etapo, bet ir veiksmingai nustatyti duomenis ar skirtingų scenos skaičiavimų derinius kūrėjo produkto diegimo operacijos etape. Norėdami tai padaryti, mums reikia vieningos įrankių grandinės, kad būtų galima įdiegti procesorių, GPU, NPU. Palaikykite “, - sakė Ianas Smythe.

Be to, Ianas Smythe atkreipė dėmesį, kad iš tikrųjų „Arm“ turi daug tokių partnerių, kurie savo televizoriuose ar mobiliuosiuose telefonuose yra įdiegę nevienalytę „mikroschemų sistemą“, pavyzdžiui, naudodami vaizdo įrašą, grafiką, greitintuvus ir procesorius. Jis yra nevienalytis. Tik ARM įdiegė geresnį visos sistemos duomenų srautą sistemos lygmeniu iš kūrėjo perspektyvos.

„Kalbant apie„ Arm “, mes sutelkiame dėmesį į bendrą skaičiavimą, nesvarbu, ar tai būtų bendras kompiuteris, ar heterogeninis, ar patentuotas skaičiavimas, mes koncentruojamės į galios ir našumo pusiausvyrą“, - teigė Ian Smythe.

Pranešama, kad „Ethos-N57“ ir „Ethos-N37“ projektavimo koncepcija apima keletą pagrindinių principų, tokių kaip: optimizavimas palaikyti „Int8“ ir „Int16“ duomenų tipus; pažangi duomenų valdymo technologija, skirta sumažinti duomenų judėjimą ir su tuo susijusį energijos suvartojimą; Inovatyvios „Winograd“ technologijos pritaikymas pagerino našumą daugiau nei 200%, palyginti su kitais NPU.

Be to, „Ethos-N57“ funkcijos apima: optimizuotas ML našumui, energijos efektyvumui ir našumo diapazonui 2 megabitams per sekundę. „Ethos-N37“ taip pat pasižymi: suprojektuotas tiekti mažiausią ML procesorių (mažesnį nei 1 kvadratinis milimetras); optimizuotas 1 megabitų per sekundę našumo diapazonui.