Pasirinkite savo šalį ar regioną.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

„Apple“ bėdoje: susidūręs su antimonopoliniu tyrimu, rinkos vertė smuko

Atrodo, kad „Apple Inc.“ pastaruoju metu patiria nesėkmės seriją.Po to, kai „Microsoft“ viršijo rinkos vertę, bendrovė buvo drungnos būsenoje, kai atotrūkis tarp jos ir „Microsoft“ padidėjo.Be to, „Nvidia“ greitai išaugo dėl sprogstamosios AI paklausos, nuolat mažindama rinkos vertės spragą su „Apple“.Dar svarbiau, kad šioje kritinėje situacijoje „Apple“ atsidūrė antimonopoliniame tyrime JAV.Rinka yra šokas, nes Bideno administracija imasi veiksmų prieš „Apple“.

Rinkos vertė išgaruoja per naktį, viršijanti 800 milijardų dolerių

Po naujienų apie antimonopolinį tyrimą JAV, „Apple“ akcijos patyrė 4%vienos dienos kritimą, todėl nuo 2023 m. Rugpjūčio 4 d. Didžiausias vienos dienos nuosmukis buvo pažymėtas.RMB), kurių naujausia rinkos vertė siekia 2,6 trilijono USD.

Kovo 21 d. JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas spaudos konferencijoje paskelbė, kad Teisingumo departamentas kartu su kelių valstybių generaliniais advokatais pateikė antimonopolinį ieškinį „Apple“.Bendrovė kaltinama išmaniųjų telefonų rinkos monopolizavimu, kontroliuodama „Apple“ produktų aparatinę ir programinę įrangą, kenkiančią vartotojams, kūrėjams ir konkurentų įmonėms.Teismo ieškinys, pateiktas Naujojo Džersio federaliniame teisme, teigia, kad „Apple“ antikonkurencinis elgesys apima ne tik įprastą telefonų ir laikrodžių verslo operacijas.

Aukščiausiasis teismas monopolinius veiksmus apibūdina kaip „elgesį, kontroliuojantį kainas arba neįtraukiamos konkurencijos“.Teisingumo departamento pareigūnai taip pat pareiškė, kad neatmeta galimybės panaudoti įmonės pertraukas, kad išspręstų šį antimonopolinį ieškinį.Reaguodama į tai, „Apple“ teigė, kad laikantis reguliavimo reikalavimų kainuos nemažą pinigų sumą, potencialiai užkirstą kelią naujų produktų ar paslaugų išleidimui ir klientų paklausos kenksmui.„Apple“ tvirtina, kad ieškinys yra nepagrįstas tiek faktiškai, tiek teisiškai, keliant grėsmę patys principai, leidžiantys „Apple“ produktams išsiskirti labai konkurencingoje rinkoje.Bendrovė perspėjo, kad ji „sudarys pavojingą precedentą, leidžiantį vyriausybei labai reguliuoti technologijas, turinčias įtakos visuomenei“, ir pažadėjo „energingai gintis“.

Šiuo atžvilgiu „Apple“, kaip ir Tiktokas, pasirinko tvirtai stovėti.Rinka mano, kad didėjant „Apple“, ji susiduria su didėjančiais reguliavimo iššūkiais visame pasaulyje.Šis ieškinys galėtų priversti „Apple“ pakeisti kai kuriuos vertingiausius verslus: „iPhone“ pardavimai 2023 m. Viršijo 200 milijardų JAV dolerių;„Apple Watch“, dalis „Apple“ 40 milijardų dolerių vertės nešiojamų prietaisų verslo;ir jos labai pelninga paslaugų produktų linija, uždirbanti 85 milijardus dolerių pajamų.

Ar „Apple“ bus padalytas?

JAV teisingumo departamentas neatmeta galimybės padalyti „Apple“, primenančiame 1990 m. „Microsoft“ ieškinį, kuris taip pat planavo suskaidyti įmonę.Antimonopolinis ieškinys prieš „Microsoft“, kuris truko 1998–2001 m., Baigėsi tuo, kad „Microsoft“ sumokėjo 1,8 milijardo dolerių atsiskaitymo mokesčių, uždraudus dalyvauti išimtiniuose sandoriuose, kurie galėtų pakenkti konkurentams, ir atidaryti kai kuriuos šaltinio kodus.

2020 m. Teisingumo departamentas kartu su 38 valstybės generaliniais prokurorais pateikė ieškinį „Google“, kaltindamas ją savo monopolinės galios panaudojimu siekiant užkirsti kelią konkurencijai ieškant interneto per išskirtinius susitarimus, pakenkdamas konkurentams, tokiems kaip „Expedia“, „TripAdvisor“ ir „Yelp“.Tačiau ieškinys galiausiai buvo nesėkmingas ir „Google“ išvengė krizės.

Dabar yra „Apple“ eilė.„Apple“ teigia: „Šis ieškinys kelia grėsmę mūsų tapatumui ir principams, leidžiantiems„ Apple “produktams išsiskirti konkurencingoje rinkoje. Jei jis pasiseks, tai trukdys sukurti mūsų galimybes sukurti technologiją, kurios žmonės tikisi iš„ Apple “ - aparatūros, programinės įrangos ir programinės įrangos ir programinės įrangos mišinio.Paslaugos, „Tai taip pat sudarytų pavojingą precedentą vyriausybei imtis tvirto požiūrio projektuojant žmonių technologinius produktus“.

Užsienio žiniasklaida mano, kad kai kurie vartotojai reikalauja, kad „Apple“ patobulintų momentinių pranešimų funkciją tarp „Android“ ir „Apple“ telefonų.Kūrėjai sukūrė programas, kurios apeina platformos apribojimus, tik „Apple“ turi būti uždarytos.Be to, „Apple“ gavo reguliavimo baudas iš Europos Sąjungos.Kovo 4 d. ES skyrė 1,84 milijardo eurų „Apple“ baudą už tai, kad prevencijos muzikos platformos, tokios kaip „Spotify“ ir kitos muzikos transliacijos paslaugos, siūlo mokėjimo galimybes už „App Store“ ribų.

ES komisijos sprendimas kyla iš „Spotify“ skundo 2019 m., Kaltinant „Apple“ užblokavus „Spotify“ ir kitas muzikos transliavimo programas, siūlant prenumeratas tiesiogiai vartotojams, apeidami „Apple“ pirkimo komisiją programoje.ES manė, kad „Apple“ apribojimai sudaro nesąžiningų prekybos sąlygas.Dabar, JAV, „Apple“ taip pat susiduria su sunkumais.














„Apple“ stovi tvirtai

„Apple“ laikėsi labai tvirtos pozicijos dėl šio ieškinio."„ Apple “mes kiekvieną dieną diegiame naujoves, kurdami technologijas, kurias žmonės myli - kuriant produktus, kurie sklandžiai dirba kartu, saugodami žmonių privatumą ir saugumą bei sukuriant stebuklingą patirtį mūsų vartotojams. Šis ieškinys gresia mums ir principams, leidžiantiems„ Apple “produktams išsiskirtiKonkurencinėje rinkoje. Jei tai pasiseks, tai trukdys sukurti technologiją